.
Τηλέφωνο: 26510-32030 Φαξ: 26510-32071 E-Mail: info@alexios.gr
 • el
 • en
HOTEL ALEXIOS
.
">
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Είμαστε στη διάθεση σας, τηρώντας όλους του κανόνες προστασίας! Δεχόμαστε κρατήσεις και τηλεφωνικά καθημερινά 09:00 - 17:00, εάν επιθυμείτε χρηστικές πληροφορίες.
Διαβάστε περισσότερα για τα μέτρα προστασίας από COVID-19 εδώ

ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Νέα υγειονομικά μέτρα και διαδικασίες ασφάλειας

Όλα τα χρόνια λειτουργίας του Hotel Alexios δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην ευημερία των επισκεπτών μας δίνοντας έμφαση στις υπηρεσίες καθαριότητας και υγιεινής. Να είστε βέβαιοι ότι αυτή η έμφαση στην καθαριότητα θα είναι ακόμα πιο σημαντική κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης του κορωνοϊού.

Στο Hotel Alexios προσαρμόζουμε τη λειτουργία μας λαμβάνοντας υπόψη τα νέα πρότυπα ασφάλειας και τα πρωτόκολλα υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες και τις  συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Για να διασφαλίσουμε ότι τα μέτρα υγιεινής μας είναι περισσότερο από επαρκή, έχουμε πιστοποιηθεί από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος με το πιστοποιητικό «HEALTH FIRST». Η εν λόγω πιστοποίηση εγγυάται ότι εφαρμόζονται τα κατάλληλα πρότυπα ασφαλείας και καθαρισμού που επιτρέπουν στο Hotel Alexios να λειτουργήσει ξανά απρόσκοπτα.

Εάν έχετε περαιτέρω απορίες σχετικά με τις διαδικασίες ασφαλείας που ακολουθούμε ή την πραγματοποίηση κράτησης, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Το Προσωπικό μας

Κάθε μέλος του προσωπικού θα συμμορφώνεται με τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (καθαρισμός χεριών, αντισηπτικό, διατήρηση αποστάσεων, κλπ.). Επίσης έχει λάβει εξειδικευμένη εκπαίδευση σχετικά με το σχολαστικό καθεστώς καθαρισμού και τις  πρακτικές  λειτουργίας του ξενοδοχείου. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στα μέτρα υγιεινής και στις τελευταίες πληροφορίες για τον κορωνοϊό. Όλα τα μέλη του προσωπικού έχουν εκπαιδευτεί για την εφαρμογή των πρωτοκόλλων υγιεινής και τη διαχείριση πιθανών συμβάντων.

Επιπλέον, έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα συντονισμού που θα είναι υπεύθυνη για την επίβλεψη της συνολικής λειτουργίας του ξενοδοχείου μας και του καθαρισμού αυτού σύμφωνα με τις οδηγίες των αρχών ενώ είναι επίσης εκπαιδευμένη στον καθαρισμό και την απολύμανση δωματίων με ύποπτες ή επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού.

Για την περαιτέρω διασφάλιση της ασφάλειας όλων, θα πραγματοποιούμε καθημερινά ελέγχους θερμοκρασίας των υπαλλήλων μας με θερμόμετρα υπέρυθρων.

Υπηρεσίες Υποδοχής & Αναχώρησης

Κατά την άφιξη, στους επισκέπτες θα υπάρχει συσκευή για την απολύμανση των χεριών και ο χώρος υποδοχής θα απολυμαίνεται συχνά.

Μας αρέσει να εξυπηρετούμε προσωπικά τους καλεσμένους μας. Ωστόσο, υπό αυτές τις συνθήκες, επενδύουμε σε τεχνολογία για ανέπαφες λύσεις, όπου είναι δυνατόν, σχεδιασμένες για να εξυπηρετούν όσους δεν προτιμούν φυσική ή υλική επαφή.

Για τις ανάγκες αυτές έχουμε υλοποιήσει τα παρακάτω:

 • Τοποθέτηση διαχωριστικού πάνελ μεταξύ προσωπικού και πελατών
 • Αντισηπτικό σε εμφανή θέση για χρήση από τους πελάτες
 • Διαμόρφωση υποδοχής με επιδαπέδια σήμανση ώστε να τηρούνται οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά το check in – check out
 • Τακτική απολύμανση των επιφανειών της υποδοχής
 • Διαθέσιμη επιλογή πληρωμής χωρίς μετρητά για τις συναλλαγές
 • Ηλεκτρονική αποστολή τιμολογίων αποδείξεων

Καθαρισμός & Τακτοποίηση

Ανάλογα με τη διαθεσιμότητά μας, η ώρα αναχώρησης θα είναι στις 11:00 και το check-in στις 16:00 προκειμένου να υπάρχει επιπλέον χρόνος για τον πλήρη καθαρισμό και την απολύμανση των δωματίων. Εναλλακτικά, τα δωμάτια θα μένουν άδεια για τουλάχιστον 24 ώρες πριν καλωσορίσουν τους επόμενους επισκέπτες και το check-out / check-in θα παραμείνει το ίδιο (12.00 / 14.00). Ενημερώστε μας εγκαίρως σχετικά με την ώρα άφιξής σας για να αποφύγετε οποιαδήποτε καθυστέρηση και να σας εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Καθαρισμός δωματίου καθημερινά και αλλαγή ιματισμού κάθε δύο ημέρες, χρησιμοποιώντας  πάντα  όλα τα ατομικά μέσα προστασίας.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα χρησιμοποιούνται μόνο πιστοποιημένα καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα κατά του κορωνοϊού ενώ οι υφασμάτινες επιφάνειες των δωματίων (π.χ. κουρτίνες, ταπετσαρίες επίπλων, κ.λπ) θα καθαρίζονται με συσκευή ατμού (θερμοκρασία μεγαλύτερη των 70ο).

Κατά την διάρκεια της ημέρας, εξειδικευμένος αυστηρός καθαρισμός και απολυμαντικές πρακτικές θα εφαρμόζονται σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους και ιδιαίτερα στα συχνής επαφής αντικείμενα/σημεία.

Φροντίδα και Ιατρική Υποστήριξη Επισκεπτών

Θα αποφεύγεται η υπέρ-συγκέντρωση σε όλους τους κοινόχρηστους  χώρους. Απολυμαντικό χεριών θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χώρους και θα ενθαρρύνουμε τη συχνή χρήση τόσο από το προσωπικό όσο και από τους επισκέπτες. Θα διατίθενται μάσκες κατόπιν αιτήματος. Θερμόμετρα υπέρυθρων θα είναι διαθέσιμα στη ρεσεψιόν για τη διενέργεια ελέγχων θερμοκρασίας των επισκεπτών μας κατόπιν αιτήματος. Οι εξωτερικοί επισκέπτες ή/και οι φίλοι των επισκεπτών μας θα επιτρέπονται μόνο στους κοινόχρηστους χώρους (όχι στα δωμάτια) και μόνο με προηγούμενη ειδοποίηση και επικοινωνία με τη ρεσεψιόν μας.

Αγαπητοί επισκέπτες μας, παρακαλούμε βοηθήστε μας να διατηρήσουμε εσάς και εμάς υγιείς και ασφαλείς, ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες:

 • Καθαρίζετε τακτικά τα χέρια σας με αλκοολούχα απολυμαντικά ή πλύνετε τα με σαπούνι και νερό.
 • Αποφεύγετε τις περιττές επαφές.
 • Αποφεύγετε να αγγίζετε τα μάτια, το στόμα και τη μύτη.
 • Καλύψτε το στόμα με τον αγκώνα όταν βήχετε ή φταρνίζεστε.
 • Κρατήστε τουλάχιστον ενάμισι μέτρο απόσταση μεταξύ σας και άλλων.

Σύμφωνα με της οδηγίες  της κυβέρνησης, το Hotel Alexios έχει προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:

 • Συνεργασία με γιατρό για την περίπτωση κρούσματος.
 • Ειδικό σχέδιο δράσης για να μπορέσουμε να απομονώσουμε οποιοδήποτε πιθανό συμβάν στο ξενοδοχείο μας. Όλοι οι επισκέπτες θα ενημερωθούν αναλόγως.
 • Ηλεκτρονικό αρχείο για όλους τους διαμένοντες στο ξενοδοχείο [ονοματεπώνυμο, εθνικότητα, αριθμός διαβατηρίου ή ταυτότητας, ημερομηνία άφιξης και αναχώρησης, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, email)], ώστε να καθίσταται δυνατή η ιχνηλασιμότητα τυχόν κρούσματος COVID-19, που ενδέχεται να ταυτοποιηθεί εκ των υστέρων. Το εν λόγω αρχείο θα τηρείται για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό περί Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).
Book Now!
Font Resize
Click to listen highlighted text!